Vill du veta vad en
säkerhetsutrustning skulle kosta?

Fyll i vad du önskar här

Brandskydd

Dom flesta bränder startas tyvärr för att vi människor begår misstag som beror på att vi stressar, glömmer eller inte känner till vilka risker som kan starta en brand.

Det kan vara bra att se över sitt brandskydd ibland så att allt finns tillgängligt. Ett brandskydd är en relativt billig livförsäkring när olyckan är framme. Vi kommer gärna ut till er och ger er en kostnadsfri rådgivning och ser över vilket brandskydd som passar er.

Lagstiftningen kring brandskydd skiljer sig åt från verksamhet till verksamhet, vi på Safeguard hjälper dig hitta en lösning som ger optimal säkerhet.

Vilket brandskydd kräver lokalen

Lagstiftningen kring brandskydd skiljer sig åt från verksamhet till verksamhet, vi på Safeguard hjälper dig hitta en lösning som ger optimal säkerhet.

En brandlarmanläggning ska upptäcka en brand så snabbt som möjligt så man kan ta till åtgärder för att släcka branden. Här är det viktigt att tekniken fungerar som den ska samt att man har all nödvändig brandutrustning som lokalen kräver.

I vissa typer av byggnader finns det krav på automatiskt brandlarm som t ex vårdanläggningar eller alternativboenden medan andra byggnader bara kräver ett utrymningslarm.
Skillnaden på dessa är att ett automatiskt brandlarm ska upptäcka en brand väldigt tidigt och därav minimera skador då branden kan släckas av personer på plats eller räddningstjänsten medan ett utrymningslarm är utformat för att tömma lokalen så snabbt som möjligt.
Vilket betyder att om ett utrymningslarm går behöver det inte röra sig om en brand. Det kan vara
t ex bombhot, gasutsläpp, syrebrist eller annan fara.

Kostnadsfri rådgivning av företagslarm

Ring oss på 08-558 038 11 eller använd formuläret

Genom att klicka på knappen accepterar du vår Integritetspolicy  Förebygg brand i lokalen

  • Lämna aldrig spisen på utan övervakning
  • Ha inte material som kan brinna nära en spis
  • Röker du inne? Blöt askan innan du slänger den i soppåsen
  • Täck aldrig över element eller annan uppvärmning
  • Lampor kan bli väldigt varma, se till att inte ha något brännbart i närheten
  • Byt ut trasiga sladdar som kan skapa kortslutning
  • Byt ut gamla blinkande ljusrör
  • Se till att tända ljus står stadigt och inte nära något brännbar
  • Sist men inte minst, släck ljusen när ni lämnar rummet

  Visste du att?

  För det första så är snatteri och kundstölder något som sker dagligen i Sverige. För det andra så uppkom stölder och snatteri till 7,9 miljarder 2016 och är enligt Svensk Handel en ökning på 31% sedan 2013. Med kameraövervakning kan man till exempel både minska stöldförsöken och dessutom ha bättre koll över sin verksamhet.