Vill du veta vad en
säkerhetsutrustning skulle kosta?

Fyll i vad du önskar här

Säkra aluminiumfönster

– minst underhåll och mest skydd

Aluminium är ett starkt rostfritt material som växer stadigt i val av fönster. Det är underhållsfritt och går att tillverka i valfri storlek så det passar just ert företags önskemål.

Det är även bättre för miljön då det är återvinningsbart och därmed hållbart. Aluminiumfönster går att anpassa efter alla typer av byggnader stor som liten och är mycket lufttäta och energieffektiva. Detta gör att du får lägre driftkostnader och håller höga ljud ute. Inbyggda isolersteg bryter köldvandringen genom profilen och flerkammarsystem bidrar till bättre isolerförmåga.

Här uppe i norden är det extra viktigt med solljus under vinterhalvåret, skaffa ett stort aluminium- & glasparti till ert kontor idag!

Vilket fönster ska du välja?

Det finns en del att fundera över och ta ställning till då du vill montera ett fönster. Att välja fönster handlar inte enbart om pris och hur energieffektivt det är. Det handlar även om att välja en stil och material som passar husets karaktär och vilket underhåll ni är vill lägga på fönstret.

Ert fönster från Safeguard ska hålla i många år framöver och det är viktigt att fundera över vilka funktioner ni vill ha. Fundera tex på vilken placering den ska ha, ska det vara öppningsbar eller fast, vädringsläge, och är det någon speciell inbrottsklass eller eget önskemål på glas som ni vill ha? Vi på Safeguard kommer gärna ut till er så kan vi tillsammans gå igenom vad som passar ert företag bäst.

Olika typer av glas

 • Vanligt fönsterglas: Detta är ett vanligt fönsterglas som kan krossas i vassa skärvor, stor risk för personskador.
 • Härdat fönsterglas: Om man endast vill skydda sig mot personskador så räcker det med härdat fönsterglas på in och utsidan. Glaset finfördelas till grusliknande bitar då det krossas, och risken blir då mycket mindre för skärsår.
 • Laminerat fönsterglas: Ett laminerat fönsterglas hänger sig kvar i fönsterbågen då den krossas, och förhindrar på så sett att någon ska falla ut från fönstret. Det här fönstret är bra att ha på lite högre höjder eller för att helt enkelt ha ett säkrare fönster.

Kostnadsfri rådgivning av företagslarm

Ring oss på 08-558 038 11 eller använd formuläret

Genom att klicka på knappen accepterar du vår Integritetspolicy  Ett bättre miljöval

  Aluminium är ett väldigt säkert och stabilt material och vi på Safeguard arbetar med produkter som går att integrera med våra övriga säkerhetslösningar. Våra produkter används ofta i utsatta miljöer och hårt klimat så hög kvalitét är ett måste.

  Safeguard levererar starka och stabila konstruktioner som har ett minimalt underhållsbehov för att göra det så bekvämt och enkelt för kund som möjligt. Dessutom har aluminium en lång livslängd vilket minskar miljöbelastningen. Ungefär 75% av allt aluminium som producerats sedan 1880-talet är fortfarande i bruk.

  Visste du att?

  Aluminium är en metall som kan återvinnas till 100% utan att det förlorar någon av sina naturliga egenskaper. I Europa återvinner vi 95% av alla transportfordon, 85% av allt byggmaterial och 42% av alla dryckesburkar. Det återvunna aluminiumet benäms som sekundär aluminium men har kvar samma fysiska egenskaper som det primära aluminiumet.