Vill du veta vad en
säkerhetsutrustning skulle kosta?

Fyll i vad du önskar här

Glasräcken

Glasräcken från Safeguard förgyller din fastighet och är snyggt och stilrent. Vi ställer höga krav på våra glasräcken att de följer dom svenska byggnormer som finns. Det ska inte bara vara snyggt och modernt med ett glasräcke, det ska även kännas säkert.

Aluminium och glas kräver minimalt i underhåll och håller i många år framöver i generationer. Dessutom är det miljövänligt då både aluminium och glas går att återvinna. Ert glasräcke går helt att få anpassat efter er fastighet. Den går även att få i olika höjder och bredder eller med olika toningar i glaset. Safeguard kan även erbjuda er glasräcken med belysning.

Här uppe i norden är det extra viktigt med solljus under vinterhalvåret, skaffa ett stort aluminium- & glasparti till ert kontor idag!

Rostfria glasräcken

Safeguard erbjuder er säkra lättmonterade glasräcken i runda eller fyrkantiga rör. Med detaljer i borstat stål och i tidlös design tillverkas ert glasräcke. Detaljerna limmas eller skruvas och monteras utan att behöva svetsas. Monteringen av glasräcket sker via både golv- och sidomontage och möjliggör montering i dom flesta miljöer och utrymmen.

Det finns även några olika tillbehör att välja mellan som klämfästen, konsoler och handledare i olika varianter. Men vi kan även ta hem specialsortiment vid önskemål.

Vi har två olika kvalitéer i rostfritt stål att välja mellan – 304 och 316. Skillnaden mellan dessa är att 304 har ett gott korrosionsskydd men att 316 har en markant bättre korrosionsbeständighet i nästan alla miljöer. Därför rekommenderar vi er att använda 316 för utomhusmiljöer och 304 för inomhusmiljöer.

Vi rekommenderar er att använda exempel Q-Ultra-Clean för att säkerhetsställa ett gott korrosionsskydd då rostfritt stål aldrig är helt korrosionsfritt. Detta används direkt efter installation för att ta bort skadliga rester och säkerhetsställa ett gott skydd. Upprepa gärna behandlingen för att få ett så optimalt korrosionsskydd som möjligt.

Varför ska man ha ett glasräcke?

 • Modernt och stilrent
 • Maximalt ljusinsläpp
 • Minimalt underhåll många år framåt
 • Trevlig arbetsmiljö
 • Miljövänliga material
 • Aluminiumram i valfri färg
 • Specialanpassade lösningar som passar just er verksamhet och lokal.

Aluminiumräcke med lång livslängd

Aluminiumräcken från Safeguard finns i många olika varianter och kan kombineras på olika sätt för att passa just er fastighet. Dessa räcken ger ett luftigt och elegant intryck som smälter in i dom flesta miljöer. Glasräcket har smala stilrena stolpar som gör att glaset kommer i fokus.

Det finns olika sätt dessa räcken kan monteras, och det kan göras exempel på bjälklagskanten, på golvet, via klämfästen eller monteras i en aluminiumprofil. Aluminium och glas är lättskötta material som inte rostar av väder och vind. Det enda underhåll som bör göras är rengöring någon gång ibland för att behålla ett stilfullt intryck.

Stolparna går att få i måttanpassade höjder och är tacksamma att montera. Dom finns i standardfärgerna grå, vit och svart men går självklart även att beställa i valfri färg från RAL – skalan.

Kostnadsfri rådgivning av företagslarm

Ring oss på 08-558 038 11 eller använd formuläret

Genom att klicka på knappen accepterar du vår Integritetspolicy  Ett bättre miljöval

  Aluminium är ett väldigt säkert och stabilt material och vi på Safeguard arbetar med produkter som går att integrera med våra övriga säkerhetslösningar. Våra produkter används ofta i utsatta miljöer och hårt klimat så hög kvalitét är ett måste.

  Safeguard levererar starka och stabila konstruktioner som har ett minimalt underhållsbehov för att göra det så bekvämt och enkelt för kund som möjligt. Dessutom har aluminium en lång livslängd vilket minskar miljöbelastningen. Ungefär 75% av allt aluminium som producerats sedan 1880-talet är fortfarande i bruk.

  Visste du att?

  Aluminium är en metall som kan återvinnas till 100% utan att det förlorar någon av sina naturliga egenskaper. I Europa återvinner vi 95% av alla transportfordon, 85% av allt byggmaterial och 42% av alla dryckesburkar. Det återvunna aluminiumet benäms som sekundär aluminium men har kvar samma fysiska egenskaper som det primära aluminiumet.