Vill du veta vad en
säkerhetsutrustning skulle kosta?

Fyll i vad du önskar här

Lås till dörrar och fönster

Vi på Safeguard kan erbjuda er många typer av lås till bland annat innerdörrar, ytterdörrar, fönsterlås, hänglås, regellås, fallås, låscylindrar och elektriska lås. Dom kan fungera var och ett för sig men går även att kombinera ihop med varandra. Lås är något av en symbol för trygghet och säkerhet.

Vilken typ av lås du ska välja beror både på säkerhets- och funktionskrav. Ska låset stängas och öppnas ofta eller bara ett par gånger per dag? Ska låset kopplas till andra säkerhetssystem som tex passersystem eller larm?

Kontakta oss på Safeguard så kommer vi gärna ut till er för en kostnadsfri säkerhetsrådgivning.

Visste du att?

För det första så är snatteri och kundstölder något som sker dagligen i Sverige. För det andra så uppkom stölder och snatteri till 7,9 miljarder 2016 och är enligt Svensk Handel en ökning på 31% sedan 2013. Med kameraövervakning kan man till exempel både minska stöldförsöken och dessutom ha bättre koll över sin verksamhet.

Vilka olika typer av lås finns det?

Enklare regellås passar bland annat för kontor, bostäder och förråd. Godkända regellås används exempelvis för skalskydds- och entrédörrar. Fallås kräver ingen nyckel för att stängas och används för vissa entré och innerdörrar. Elektriska lås ger flexibilitet och samtidigt stora säkerhetsmöjligheter, inte minst där det är viktigt att kunna låsa snabbt.

Det finns alltid en god anledning till att så långt som möjligt försöka att förhindra brott. Att investera i en säkerhetslösning som passar just ert företag kan vara avgörande då tjuven är framme. Kostnaderna är små om man jämför men vad konsekvenserna kan bli vid ett inbrott. Försök tänka dig in i hur tjuven tänker, då hittar du snabbt din lokals svaga punkter.

Byt alltid lås om du flyttar in i en ny lokal. Du vet aldrig hur många nycklar som finns kopierade till dörren.

Några saker att tänka på

 • Vilken typ av lås behöver du, beroende på säkerhets- och funktionskrav?
 • Är det några speciella säkerhetskrav som ska följas?
 • Hur många nycklar behöver ni?
 • Är det ett lås som ska sitta på en offentlig byggnad eller bostadshus?
 • Ska låset kopplas till någon annan säkerhetssystem som tex passersystem eller larm?

Kostnadsfri rådgivning av företagslarm

Ring oss på 08-558 038 11 eller använd formuläret

Genom att klicka på knappen accepterar du vår Integritetspolicy  7 tips

  så skyddar du dig mot inbrott

  • Få det att se ut som om du är i lokalen.
   Lämna ljuset på inne och utanför.
  • Dimgenerator skrämmer iväg tjuven med tjock rök på ett fåtal sekunder
  • Det är ett tufft jobb att bryta upp ett jalusi! Med en sådant försvårar du och avskräcker tjuven till att ta sig in i lokalen
  • Ring alltid 112 när du misstänker ett pågående inbrott.
  • Ha bra lås överallt, både på dörrar och fönster. Larm är också bra att ha för att skrämma bort tjuven och bör vara kopplat till larmcentral
  • Var observant i ditt område och hjälp varandra grannar emellan. Tjuvarna kan till exempel klä sig som hantverkare för att smälta in.
  • Kameraövervakning är bra att ha så du kan se vilka som kommer och går i lokalen och chansen är då större att få tag i tjuven