Vill du veta vad en
säkerhetsutrustning skulle kosta?

Fyll i vad du önskar här

Säkerhetsdörr för din trygghet

Säkerhetsdörr från Safeguard skyddar mot inbrott – och ger dessutom ett skydd mot brand och brandgaser vid brand i trappuppgången. Den vanligaste dödsorsaken i bränder är inte själva branden utan det är röken. Därför är det sedan 2013 lag på att alla nyinstallerade dörrar i trapphus ska vara både brandgastäta och brandklassade.

Är du fastighetsägare eller sitter med i bostadsrättsföreningens styrelse så är det ditt ansvar att se till att er säkerhetsdörr monteras enligt lag. Tänk även på att brevinkast försämrar mot brandgaser och att det då kan vara bättre att använda postbox i trapphuset. En extra bonus med säkerhetsdörr är den bra ljuddämpningen som dörren ger. Säkerhetsdörrarna är tillverkade i kraftig stålplåt och monteras i en karm med stålplåt runtom.

Visste du att?

Under 2017 anmäldes det 5444 inbrott på arbetsplatser, detta är en ökning med 56% från år 2013. Det visar statistik från Brottsförebyggande rådet. SFF Stöldskyddsföreningen säger att en stor del av stölder och skadegörelse kan undvikas och förebyggas med förebyggande arbete och tydliga rutiner.

Fördelar med en säkerhetsdörr från Safeguard

Foderbildande stålkarm. Detta ersätter träfoder och är vår standard samt är mycket tålig mot stötar och våld

Hård stålkarm. Vi tar bort den gamla karmen och ersätter den med en stålkarm i 1,5 mm stålplåt i hela konstruktionen. Detta är tjockare än de flesta dörrar på marknaden.

Bakkantstappar. I bakkant på dörrbladet sitter det tre fasta tappar som svänger in i karmen när dörren stängs. Detta förhindrar att det går att lyfta av dörrbladet på gångjärnssidan

Svetsade gångjärn i stål. Väldigt starkt material som klarar stor belastning

Mycket kraftig plåt i stål. 1,5 mm stålplåt på alla sidor. Om du uppgraderar till klass 4 får du dubbel plåt på angreppssidan, alltså sammanlagt 3 mm tjock plåt

Tjock isolering. För att få ett bra ljud och värmeisolering så har vi 63 mm isolering. Detta är tjockare än vad många andra har på marknaden

Säkerhetslås. En kolv låser uppåt och en kolv låser nedåt. Det är även fem kolvar som låser horisontellt

Assa lås. Det här låset används på natten och ska komplettera säkerhetslåset

Det som oftast ingår i grundpriset är mekanisk ringklocka, tittöga, vredsats och trycken.

Några saker att tänka på

 • Välj en dörr som passar ert företags fasad
 • Ta gärna en dörr som är stilren med tidlös design som håller i många år
 • Undersök om det finns något krav på brand – eller säkerhetsklass
 • Är det en dörr som ska sitta på en offentlig byggnad eller bostadshus?
 • Är ni intresserad av att koppla ihop dörren med något av våra system som tex larm, kameror eller passersystem?

Kostnadsfri rådgivning av företagslarm

Ring oss på 08-558 038 11 eller använd formuläret

Genom att klicka på knappen accepterar du vår Integritetspolicy  Valfri design på din säkerhetsdörr

  För att passa ditt företags profil och lokalerna där ni är verksamma kläs sedan den säkra dörren i passande kostym. Vi hjälper dig hitta en design med rätt dörrspeglar, lister, färger m m för att både göra jobbet och passa in.

  Vi på Safeguard tar hänsyn till varje dörrs yttre karaktär och detaljer och skapar en dörr som är mycket likt originalet trotts tidsepok eller design. Även K-märkta kyrkportar, boaseringar och avancerade ornamenteringar är välkomna och inte främmande för oss att jobba med. Kontakta oss gärna så kommer vi ut till er på en kostnadsfri rådgivning där vi går igenom vad ni har för behov och vilken säkerhetsklass ni behöver.

  Visste du att?

  Stål kan återvinnas 100% i ett oändligt antal gånger utan att kvaliteten försämras. Järnatomerna är eviga och genom att smälta om skrot kan man få fram nya stål med nya och ännu bättre egenskaper. Detta gör materialet till ett bra miljöval och gör skillnad för det globala klimatet med ett lågt klimatavtryck